Ons team

Over ons

Capoeira Odara is opgericht in 2019 door Mestre Paulo Axé (uit Salvador Bahia, Brazilië). Wij zijn gevestigd in Rotterdam Overschie.

Onze missie en passie is om capoeira meer bekendheid te geven en meer mensen kennis te laten maken met deze geweldige Braziliaanse sport vol van cultuur, muziek, vechtkunst, dans, en acrobatiek.

De lessen, workshops en shows zijn voor jong en oud en worden gegeven door ervaren docenten met altijd veel enthousiasme, positieve energie en energieke vibes.

Mestre Paulo Axé

‘Axé betekend: positieve energie’

Mestre Paulo Axé ‘ Luiz Paulo Dos Santos Goncalves’ is geboren op 06-05-1975 te São Sebastião do passé, Bahia in Brazilië. In zijn geboorte plaats is Paulo ook opgegroeid.

Op 11 jarige leeftijd ging Paulo wekelijks naar een plein toe waar de leerlingen van zijn toen toekomstige groep Capoeira speelden. Hij vond dit fantastisch om te zien, was heel enthousiast geworden en wou dit ook graag doen.

Op 16 jarige leeftijd maakte hij contact met Elisio Santos, toen ook bekend als Professor Gordo wie later Mestre Gordo werd van de groep Filhos Do Bamba Da Capoeira. Om deel uit te kunnen maken van deze groep en te kunnen gaan trainen. Mestre Gordo was een leerling van Mestre Boca Rica. Paulo kreeg zijn Apelido van een leerling uit de groep van Mestre Gordo, namelijk : Paulo Axé, dit omdat Paulo altijd even energiek was en een positieve energie bracht in de groep.

Na enige jaren ging Paulo Axé in de stad Salvador wonen om te werken en leerde daar Mestre Passaro Preto kennen van de groep Igeixar in Pernembués, wie leerling was van Mestre Paulo Dos Anjos van groep Anjos de Angola. Paulo Axé bleef jaren trainen bij Mestre Passao Preto waarna hij uiteindelijk als professor zijn eigen groep ‘Capoeira Odara’ begon.

Na vele jaren hard trainen en lessen geven kreeg Paulo Axé in november 2005 zijn koord voor Mestre en ging vanaf toen dus als Mestre Paulo Axé verder door het leven in de capoeira wereld.
In 2006 kwam Mestre Paulo Axé naar Nederland toe, waar hij de groep Capoeira Odara voortzette in Amsterdam, Zaandam en Leiden. Daarna heeft Mestre Paulo Axé enkele jaren in Dresen, Duitsland gewoond om in maart 2019 terug te komen naar Nederland waar hij is gaan wonen in Rotterdam.
Zijn missie en passie is om capoeira meer bekendheid te geven en meer mensen kennis te laten maken met deze geweldige Braziliaanse sport vol van cultuur, muziek, vechtkunst, dans, en acrobatiek.

‘Capoeira is niet alleen een sport, het is een manier van leven’
aldus Mestre Paulo Axé.

Atenciosa

Ik ben medeoprichter van Capoeira Odara.

Ik ben zelf pas in 2018 begonnen met capoeira nadat ik al zo ongeveer 2 jaar wekelijks mee keek bij verschillende groepen. Capoeira intrigeerde me meteen vanaf het eerste moment.
De muziek, energie en bewegingen, ik vond het fantastisch!

Mijn rol in de groep is voornamelijk alles wat zich achter de schermen afspeelt, zoals onder andere de administratie, planning, kleding bestellen, organisatie van evenementen en workshops. Daarnaast ga ik natuurlijk zelf ook mee spelen en trainen. U zult mij dan ook geregeld in zowel de volwassen- als in de kinder lessen zien.