FAQ

Veel gestelde vragen

Nee, in de lessen trainen alle niveaus samen. Er starten regelmatig nieuwe leerlingen dus je hoeft niet bang te zijn dat je de enige beginner bent. Wel zijn er tijdens de les momenten waarin beginners en gevorderden worden gesplitst.
Nee, maar het helpt wel. Er wordt in de les ook veel aandacht besteed aan het strekken en rekken van de spieren, waardoor je na verloop van tijd steeds leniger en soepeler wordt.
Draag comfortabele sportkleding, bijv. een trainings- of joggingbroek met t-shirt. Schoenen zijn niet nodig, want we trainen op blote voeten. Daarnaast is het handig om een flesje met water mee te nemen en eventueel een handdoek als je van plan bent om een douche achteraf te nemen.
In het begin hoeft dit niet, maar wel binnen twee maanden na je eerste les. Dit is belangrijk om te hebben, zodat we echt het gevoel creëren deel uit te maken van de Odara capoeira familie. Ook zul je daar dan voortaan in trainen. Daarnaast zal het ook voor iedereen van buitenaf ( bijvoorbeeld tjjdens evenementen ) duidelijk zijn bij welke groep je hoort. Een uniform bestaat uit een witte capoeira-broek, een wit capoeira-tshirt of top, en een koord. Dit kan worden besteld bij ons tijdens de les of per e-mail.
Iedereen komt om te leren, te ontwikkelen en met elkaar te groeien, we zijn allemaal ooit bij het begin begonnen. Onze docenten zijn allemaal professioneel en hebben veel persoonlijke aandacht juist voor de beginners. Je zult verbaasd zijn hoe snel je vooruit gaat! 
Met onze professionele begeleiding kun je zeker mee doen. Het is belangrijk dat je zelf goed aangeeft wanneer je iets niet kunt of wanneer iets niet lukt. Het is dan ook totaal niet belangrijk om te kijken wat anderen al wel kunnen of niet want iedereen leert en traint op zijn of haar eigen tempo. Wanneer je serieuze blessures hebt is het wel goed om dit met je fysiotherapeut te bespreken. je kunt ook met ons overleggen en dan beslissen we samen hoe ver je kunt gaan. Wanneer je gemiddeld fit of onfit bent, dan kun je gewoon meedoen en de dagen daarna lekker van de spierpijn genieten.